Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că nu-și face scenarii post-electorale pentru că ceea ce aude în declarațiile publice îl lasă „perplex”.

„Eu n-am scenarii în cap. Ceea ce văd eu prin declarații pe mine mă surprinde și din când în când rămân perplex un pic. Pentru că Ciucă spune ‘Trebuie să facem o alianță de dreapta împotriva PSD-ului’. Bun, acum faceți coaliție cu PSD-ul dar spuneți că nu vreți cu PSD-ul, înțeleg acest lucru, dorința de a face pe partea de dreapta. Dar pe partea de dreapta nu s-au înțeles cu nimeni. Iar dl Flutur iese ieri sau alaltăieri și spune că vor guverna cu PSD-ul după parlamentare, că nu se iubesc, ok, în politică nu cauți dragoste, dar că vor guverna împreună. Eu pe cine să cred, ca votant, ca om simplu? Pe dl Ciucă care dorește o coaliție împotriva PSD-ului sau pe dl Flutur care dorește continuarea coaliției cu PSD-ului? Și astfel de declarații apar zilnic. Ce să negociezi post-electoral?”, a explicat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va intra în viitorul guvern, acesta a răspuns că depinde de cum votează românii.

„De unde să știu? Dacă ei (PSD și PNL, n.red.) au majoritate fără noi, matematica parlamentară este foarte simplă. Dacă pot forma majoritate fără noi vor forma, dacă nu, nu. Orice om politic dorește să ajungă în Guvern și eu zic că e bine să fim în Guvern dacă vor exista condițiii. Nu știu dacă vor exista condiții, facem totul să avem grupuri parlamentare, să avem cât mai multe voturi”, a declarat președintele UDMR.

Kelemen Hunor a apreciat că viitorul președinte al țării, indiferent din ce partid provine, trebuie să acorde mandatul formării unui guvern unui candidat de premier de la partidul cu cele mai multe mandate parlamentare.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAMNISTIE FISCALĂ: CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE FACILITĂȚILE FISCALE DIN OUG 107/2024
Articolul următorMIRCEA GEOANĂ ȘI-A ANUNȚAT CANDIDATURA LA PREZIDENȚIALE