Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a arătat de părere că „nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor”, transmite Agerpres, în contextul în care Consiliul General al Capitalei a aprobat, luni, referendumul propus de Nicușor Dan pentru data de 24 noiembrie, când va avea loc primul tur al prezidențialelor.

Liderul UDMR a făcut declarațiile, luni, după o întâlnire cu omologul său de la PNL, Nicolae Ciucă.

„Nu am discutat despre referendum absolut deloc. Din punctul meu de vedere, nu trebuie organizat niciun referendum de ziua alegerilor. Sunt de acord cu referendumul, cu referendum local oricând şi pe orice subiect important pentru comunităţile locale, nu doar pentru Bucureşti, fiindcă eu cred că părerea cetăţenilor în astfel de decizii este importantă. Dar eu nu aş suprapune niciodată, cu niciun vot politic, nici în Bucureşti, nici în altă parte. Am văzut, a făcut Băsescu, a făcut Iohannis şi cu ce ne-am ales? Cu nimic. Deci, din acest punct de vedere, votul politic pentru Parlament, pentru prezidenţiale, trebuie lăsat liber de orice altă interferenţă. Dar da, pentru referendum, într-o altă zi, oricând”, a declarat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSONDAJ AVANGARDE-INSOMAR. REALITATEA DĂ CIFRELE EXACTE ALE ALEGERILOR. CINE IA PUTEREA? PE CINE VOR ROMÂNII LA COTROCENI?