Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a afirmat că „Sfaturile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice”. Ea a adăugat că realiatea este că, în primele cinci ulni ale acestui an, poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică, iar instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie.

„Sfaturile lui ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soţul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect şi de empatie pentru victimele violenţei de orice tip, dar mai ales domestice. Realitatea înfricoşătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliţiei Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an, poliţiştii au intervenit la 49.014 cazuri de violenţă domestică. În aceeaşi perioadă, instanţele judecătoreşti au emis 4.996 de ordine de protecţie. Numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut în 2024 faţă de anul trecut”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook.

Aceasta a mai spus că pentru instituţia pe care o conduce combaterea violenţei este o prioritate, acesta fiind şi motivul pentru care a venit cu iniţiativa de extindere a ordinului de protecţie, prevederi legislative care vor intra în vigoare la finalul lunii august sau cu măsura unor vouchere rapide pentru victimele infracţiunilor.

Articolul precedentŞedinţă a Coaliţiei PSD-PNL pentru stabilirea datei alegerilor prezidenţiale
Articolul următor26 iunie – Ziua Drapelului Naţional