Călugărul franciscan Böjte Csaba fost nominalizat de ministrul Resurselor Umane din Ungaria, Miklós Kásler, la Premiul Nobel pentru Pace 2022, scrie Ziar Harghita.

”L-am nominalizat pe fratele meu Csaba la Premiul Nobel pentru Pace.

Fratele Böjte Csaba și-a început slujba de preot când Cortina de Fier a căzut. Cu peste 3 decenii de activitate umanitară, a dărâmat zidurile dintre naționalitățile care trăiesc în Europa Centrală de Est și servește, în același timp, drept exemplu și bună practică pentru întreaga omenire. În ultimele decenii a creat un program de salvare a copiilor care depășește ideologiile și interesele politice. 

Filosofia fratelui Csaba este introducerea principiilor creștine în îmbrățișarea copiilor care trăiesc acolo care depășesc diferențele culturale și contradicțiile istorice. Ca rezultat măsurabil al unor vieți omenești salvate, cred că, urmare a multor decenii de muncă, ar merita Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta”, a menționat ministrul Miklós Kásler.

Fundația din Deva fondată de Böjte Csaba are în grijă peste 2.500 de copii în 26 de instituții.

Sursă: ZIAR HARGHITA

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentColaborare între CJ Covasna și SERA ROMÂNIA în vederea implementării de proiecte sociale la nivel județean
Articolul următorMircea Geoană: Rusia nu mai are resurse pentru a face ceva împotriva unor țări NATO