UDMR a lansat o campanie de şcolarizare pentru a promova alegerea învăţământului în limba maghiară, care se adresează familiilor având copii de 6-7 ani, care vor începe clasa pregătitoare în toamnă, scrie hirado.hu.

Campania „Toţi maghiarii contează” a fost prezentată joi, la Cluj-Napoca, de către Tivadar Magyari, vicepreşedintele executiv pentru învăţământ al UDMR, şi Ödön Szabó, politician specialist în învăţământ și vicepreşedintele comisiei pentru învăţământ a Camerei Deputaţilor.

Tivadar Magyari a spus că 14-16% din familii trebuie să fie convinse că merită să-şi înscrie copilul la o şcoală de limbă maghiară.

Printre argumente, el a menţionat că e mai uşor să înveţi în limba maternă, că doar aşa se completează abilităţile lingvistice cu ataşamentul faţă de tradiţii şi cultură

El a mai spus că învăţarea limbii maghiare nu mai constituie un dezavantaj în România.

Fundaţia pentru Şcoală, cu sprijinul statului ungar, oferă masă gratuită şi asistenţă pedagogică după ore pentru 2.500 de elevi din ciclul primar. Magyari a spus că numărul nu este mare în comparaţie cu cifra de 51.000 de elevi din ciclul primar care învaţă în limba maghiară în România, dar este totuşi important, pentru că în unele locuri aceasta face mai atractivă şcoala maghiară.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentExploziv. Mafioții și procurorii corupți cer „capul lui Rizea”. Cât sunt dispuși să plătească în schimb?
Articolul următorDezvăluiri explozive. Ce ascunde Emilia Șercan? FOTOGRAFIILE care dinamitează SISTEMUL – imoralitatea deontologiei