Peste 100 de candidați care au participat la alegerile locale din 27 septembrie sunt incompatibili sau în conflict de interese, anunță Agenția Națională de Integritate (ANI), relatează realitatea.net.

Lista candidaților cu probleme de integritate cu decizii definitive în instanță a fost transmisă judecătoriilor și tribunalelor o listă cu peste o sută de candidați la alegerile locale. Dacă cei găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese au fost realeși, atunci mandatele lor ar trebui invalidate.

Pe listă se află și doi candidați din județele Buzău și Brăila. Este vorba de Nițescu Nicolae, fiind numele cu numărul 25 pe lista ANI. Acesta a candidat la primăria comunei Mărașu din Brăila. Motivul pentru care a intrat în atenția Agenției este incompatibilitatea, iar perioada de interdicție este de 3 ani. Următorul nume de pe listă este Fătu Andre-Sergiu, candidat la primăria Chiojdu, din Buzău. Acesta se află în conflict de interese, iar perioada de interdicție este prelungită până la finele lui martie 2022.

 

 

 

               
                 
Articolul precedentRaed Arafat atrage atenția că România este aproape de ”un prag foarte periculos”
Articolul următorPe cine vrea să trimită în Parlament UDMR Bihor?