Problema siguranţei publice din Miercurea Ciuc se numără printre priorităţile candidatului UDMR la primăria oraşului, Korodi Attila, care are în vedere mai multe elemente specifice situaţiei din municipiu. Într-o conferinţă de presă susţinută joi, Korodi a vorbit despre ajutorarea familiilor defavorizate, care trăiesc sub limita existenţe în anumite zone sensibile din oraş, inclusiv construirea unui centru destinat copiilor din aceste familii, informează Agerpres.

“Trebuie să creăm un sistem educaţional, chiar un centru în care putem aduce copiii din aceste familii defavorizate, ca să aibă program de dimineaţă până seara, care înseamnă educaţie, îngrijirea sănătăţii, o masă caldă, implicarea în programe comunitare, pentru a-i ajuta să iasă din situaţia nefastă în care se află. Asta înseamnă investiţii, dar, din fericire, există fonduri europene, fonduri nerambursabile internaţionale şi chiar şi guvernamentale şi vrem să le folosim la maxim”, a spus Korodi.

Acesta s-a referit şi la situaţia iluminatului public din oraş, care este deficitar în anumite zone, dar şi la montarea unor limitatoare de viteză în cartierele cu case, pentru a creşte siguranţa locuitorilor.

De asemenea, candidatul UDMR consideră că trebuie semnalizate luminos şi sonor trecerile de pietoni de pe drumurile intens circulate şi trebuie luate măsuri ca în următorii ani municipiul Miercurea Ciuc să poată fi traversat în siguranţă pe bicicletă, iar în cartiere să se monteze module în care să se depoziteze în siguranţă bicicletele şi cărucioarele pentru copii.

Totodată, Korodi a precizat că se intenţionează derularea unui program continuu de prevenţie pentru cei vulnerabili la utilizarea drogurilor, dar şi a unui sistem de avertizare a persoanelor vârstnice, vulnerabile la înşelăciuni.

“Avem o problemă de organizare, o problemă investiţională şi o problemă de abordare a siguranţei publice. Printre problemele semnalate se numără problema furturilor, a siguranţei copiilor şi a oamenilor în vârstă, chiar şi în centrul oraşului, în anumite zone critice, problema siguranţei în gospodării a persoanelor din zona Şumuleu sau a străzii Primăverii, lucruri care trebuie abordate. Mai apare o problemă de siguranţă pentru cei care locuiesc la capetele oraşului şi au acces foarte slab la transportul public, la interacţiune cu centrul oraşului şi lucrul acesta trebuie făcut într-un mod corect şi în siguranţă. Desigur, sunt grupurile defavorizate şi vulnerabile, care trebuie abordate separat”, a mai spus candidatul UDMR.

La conferinţa de presă a participat şi Abraham Elod, candidat pentru Consiliul Local din partea UDMR şi actual consilier local, care a vorbit despre importanţa înfiinţării Poliţiei Locale, care să colaboreze cu Poliţia Română şi cu Jandarmeria, în beneficiul comunităţii.

 

 

 
Articolul precedentUDMR estimează că va câștiga peste 200 de primării la alegerile locale
Articolul următorKelemen Hunor, președintele UDMR: Până în decembrie vom sta în campanii electorale