La preluarea mandatului nu exista niciun proiect european, nici măcar în stadiu de schiță. A trebuit să muncim foarte mult pentru a recupera timpul pierdut. Am semnat 22 de contracte de finanțare, în valoare de peste 250 milioane de lei.

l Centrul Vechi își va recăpăta frumusețea de altădată, va deveni zonă pietonală și va fi amenajată după modelul orașelor din Occident.
l Amenajăm Centrul Nou astfel încât să aibă un aspect modern și vom construi pasarela pietonală peste Someș, conectând, astfel, cele două zone ale orașului.
l Modernizăm transportul public prin achiziționarea autobuzelor hibrid (17 bucăți), construirea unui terminal modern și introducerea sistemului de e-ticketing.
l Construim o rețea municipală de piste pentru biciclete, ca să asigurăm condiții sigure de deplasare cu bicicleta.
l “Pata neagră” a municipiului din ultimii ani, lacul Cubic, se va transforma în zonă de petrecere a timpului liber.
l Am început lucrările pentru amenajarea unui centru social în zona Ostrovului.
l Investim în modernizarea sistemului de învățământ- Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 29 şi Creşa „Punguţa cu 2 bani”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, Școlile Gimnaziale ,,Mircea Eliade”, ,,Octavian Goga”, ,,Lucian Blaga”
l Vom reabilita termic blocurile de pe Aleea Milcov- bloc T2, Dariu Pop nr.7 bloc T40, Careiului nr. 18, Careiului bloc C6-C8, Piața 25 Octombrie bloc 10-12.
l Extindem sistemul de camere de supraveghere a orașului cu fonduri europene
l Construim stații de alimentare pentru mașini electrice și hibrid
l Tot cu fonduri europene vom transforma malul Someşului între cele două poduri într-o zonă de petrecere a timpului liber
l Vom continua să digitalizăm serviciile administrației locale
Unii ne atacă spunând că aceste proiecte sunt doar la nivel de machete. În realitate cine și-a construit vreodată o casă, ne poate confirma: necesită un timp de la proiectare și întocmirea tuturor documentelor necesare până când apar utilajele. Unele proiecte au început deja, în timp ce la altele lucrările vor începe în cursul acestui an și în 2021. Reconstruim orașul, investim în proiecte pentru comunitate!
Perioada 2016-2020 a fost un mandat de recuperare a anilor dintre 2012-2016 și de creare a unor proiecte noi care să ducă la o dezvoltare a orașului. În următorii 4 ani ne propunem să creștem proiectele pe care le-am început, să le vedem în faza de construcție, astfel încât orașul să cunoască cu adevărat o dezvoltare spectaculoasă.
Planul de dezvoltare al orașului se construiește pe trei piloni puternici:
I. Continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, a trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni. Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. În următorii patru ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

II. Demarăm investiții mari, care lipsesc sătmărenilor: sală polivalentă, bazin educativ de înot, amenajare zona Noroieni pentru a fi o zonă de petrecere a timpului liber, dar și alte proiecte noi finanțate din fonduri europene.
III. Dezvoltăm un oraș în care sătmărenii să se simtă acasă! Ne dorim să implicăm comunitatea, tinerii și să construim un oraș orientat către dialog și promovarea identității multiculturale, un oraș plin de viață și prietenos.
Suntem pregătiți pentru perioada de finanțare 2021-2027! Proiectele pe care le propunem vizează cinci domenii-cheie:
l Regenerarea zonelor urbane (în acest proiect sunt incluse cartierele Micro 14, 15, 16, Solidarității), zone verzi, parcuri, parcări, terenuri de joacă, alei pietonale, piste de biciclete și interconectarea cu sistemul existent, iluminat public inteligent, mobilier urban inteligent, conținând elemente de smart city.
l Infrastructura verde: regenerarea terenurilor degradate de pe malurile Someșului între Ștrandul termal municipal și Podul Decebal, respectiv între Podul Golescu și abatorul vechi şi includerea acestora în circuitul orașului. Dorim să modernizăm Parcul Vasile Lucaciu și zona Turnului Pompierilor.
l Reabilităm instituțiile de învățământ și de cultură din fonduri europene
l Construim 2 terminale noi și achiziționăm 30 de autobuze noi
l Sunt pregătite alte proiecte de reabilitare termică a blocurilor
Prin votul Dumneavoastră, continuăm toate proiectele de până acum: reabilitarea străzilor, trotuarelor, a parcurilor și spațiilor publice. Proiectele europene au ajuns în faza de construcție și vor fi finalizate, continuăm dezvoltarea transportului public și a serviciilor către cetățeni.
Ajungem în fiecare parte a orașului, dezvoltăm mai departe fiecare domeniu. În următorii 4 ani, la fiecare 100 de euro investiți în oraș 70 provin din fonduri europene.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentReguli noi la vot: Alegătorii cu vârsta de peste 65 de ani și cei cu boli cronice vor avea prioritate
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 70. Bancomatele sar în aer mai rău ca petardele de Revelion