Premierul Nicolae Ciucă a salutat adoptarea de către Parlament a majorării alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de preotecție socială. Măsura, cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”, prevede majorarea la 22 de lei pe zi.

„Mă bucur că azi Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”. De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Premierul spune că măsurile din pachetul decis în coaliție au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă și precizează că 40% din sume vor merge către măsuri sociale.

„Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a mai scris Ciucă.

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentJudecătorii bulgari au decis extrădarea Elenei Udrea
Articolul următorFostul premier al Rusiei anunță SFÂRȘITUL LUI PUTIN: Liderul de la Kremlin, agitat și furios!