Senatorul UDMR Cseke Attila critică repartizarea fondurilor europene prin decizia Consiliului pentru Dezvoltare Regională și pledează pentru criteriul normativ pe baza unui algoritm în funcție de numărul de locuitori ai unei unități administrativ-teritoriale.

El spune că ordonanțele de urgență ale guvernului, care reglementează această repartizare sunt în defavoarea populației din anumite localități.

Cseke Attila: Până acum am avut un sistem în care normativ toată lumea știa care sunt fondurile alocate, iar acum acest sistem îl desființăm și îl centralizăm la nivel regional, şi spunem că în consiliul ăsta de dezvoltare regională, în care, sigur, sunt primarii, președinții, și așa mai departe, trebuie să faci lobby ca să fii de partea câștigătoare, ca să aduci cât mai multe fonduri. Eu spun că toată lumea are dreptul la dezvoltare din Programul Operațional Regional, potrivit rador.ro.

Ultima ordonanță de urgență a guvernului este în dezbaterea senatului ca primă cameră sesizată – precizează corespondentul RRA Stelian Radu Cacuci.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCum a votat diaspora la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie
Articolul următorCum stau partidele în cel mai recent sondaj de opinie, realizat la comanda PMP