Preşedintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila, a dezvăluit numele celor care vor candida din partea acestei formaţiuni la fotolii în Camera Deputaţilor şi în Senatul României. Pe locurile cu şanse sunt, nicio surpriză, parlamentarii de acum, cu excepţia senatorului Derzsi Akos, care şi-a şi retras intenţia de a candida fiindcă nu avea şanse, informează ebihoreanul.ro.

Lista candidaţilor UDMR Bihor la alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie urmează să fie validată vineri de Consiliul Permanent al partidului, care se va întruni la Cluj, a anunţat preşedintele organizaţiei judeţene, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o joi.

Pentru Senat, lista este deschisă de însuşi preşedintele organizaţiei, Cseke Attila, urmat de Szabó József (încă managerul public al judeţului şi recent ales consilier municipal în Oradea), Gyorgy Csaki (inginer agronom), Hermann Ferenc (actor), Rittli Ladislau (medic) şi Balogh Ildiko (stomatolog).

La Camera Deputaţilor, pe primul loc este preşedintele executiv al organizaţiei, Szabó Ődőn, secondat de un alt actual deputat, Biro Rozalia, după care urmează Borsi Lorand (angajat al Consiliului Judeţean Bihor), Meleg Vilmos (directorul Filarmonicii) şi de persoane din judeţ mai puțin cunoscute: Nagy Arpad, Karsai Attila, Hegyesi Zsolt, Deak Andreea, Boros Ştefan, Kovacs Adam, Szabo Mihaly şi Dulău Diana.

Singura noutate pe locurile considerate eligibile este, aşadar, dispariţia lui Derzsi Akos, în prezent senator, despre care Cseke a explicat că şi-a depus candidatura în cadrul alegerilor interne, dar apoi tot el şi-a retras-o.

Preşedintele UDMR Bihor a precizat că procedura de desemnare a viitorilor candidaţi a fost făcută în mai mulţi paşi. Fiecare doritor a putut să-şi depună candidatura, după care lunea trecută a avut loc o reuniune a Comitetului Judeţean al UDMR Bihor (format din aproximativ 130 persoane) care a votat o listă de candidaţi. „S-a propus o anumită listă şi s-a supus la vot”, a spus Cseke, adăugând că doar 4 persoane îşi depuseseră candidaturile: el însuşi, Szabo Odon, Biro Rozalia şi Derzsi Akos. „Restul au fost completări vizate de Comitetul Judeţean”, a spus Cseke, despre candidaţii care nu vor fi pe locuri eligibile.

Întrebat despre estimările privind locurile eligibile, în condiţiile în care rezultatele UDMR Bihor au fost slabe la scrutinul din 27 septembrie, Cseke a evitat răspunsul. „Nu mă pronunţ în această chestiune, există simulări pe baza rezultatelor de la alegerile locale. Data trecută (n.r. – la precedentele alegeri parlamentare, în 2016) aceste simulări nu s-au transpus în rezultatul alegerilor parlamentare. Vom aştepta să vedem care va fi rezultatul”, a spus preşedintele UDMR Bihor.

Sursa: ebihoreanul.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentS-a stabilit ordinea candidaţilor pe buletinele de vot pentru circumscripţia electorală 43 Diaspora
Articolul următorCristian Rizea rupe tăcerea: cum au fost protejați anumiți afaceriști străini de statul paralel