Priorităţile legislative ale Uniunii Democrate Maghiare din România pentru anul 2024 vor fi decise, vineri, într-o şedinţă a grupurilor reunite ale UDMR.

“Vineri vom avea o şedinţă a grupurilor reunite din Camera Deputaţilor şi Senat. Acolo vom decide priorităţile legislative ale UDMR pe anul 2024. Dar cu siguranţă vă pot spune că vom avea proiecte care vizează sprijinul financiar al familiilor. Şi până acum am lucrat pe acest segment. Este o chestiune foarte importantă şi asta va fi continuată şi în anul 2024, indiferent că este an electoral. Vom continua pe acest drum cu acest pachet”, a declarat, pentru AGERPRES, liderul deputaţilor Uniunii, Csoma Botond.

Potrivit acestuia, revendicările fermierilor se află, de asemenea, pe agenda parlamentară a UDMR.

“Desigur, vom face o analiză. Ştim care au fost revendicările fermierilor şi să vedem Guvernul în ce măsură a reuşit să dea un răspuns prompt şi să satisfacă aceste doleanţe ale fermierilor. Şi vom veni şi cu noi iniţiative legislative în acest domeniu. Credem că este un domeniu foarte important şi vom avea iniţiative în acest sens”, a punctat liderul deputaţilor UDMR.

Nu în ultimul rând, parlamentarii UDMR ar urma să aibă iniţiative ce vor veni în sprijinul mediului de afaceri.

“Vom face şi o analiză, vom avea o discuţie cu mediul de afaceri. Am avut contacte şi până acum – să vedem impactul noilor impozite ale acestui nou sistem care se aplică de la 1 ianuarie 2024, să vedem ce semnale vin din zona de afaceri şi să încercăm să corectăm anumite chestiuni în domeniu. Vom avea iniţiative şi în acest sens, care vor veni în sprijinul mediului de afaceri”, a spus Csoma Botond. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSondaj INSCOP: Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare?
Articolul următorPeter Ferenc, liderul UDMR Mureș, a demisionat din funcţie pentru a se ocupa de alegeri. “Cheia succesului este să începem campania în forţă”