Vicepremierul Dan Barna a vorbit, marţi seară, despre demisia lui Vlad Voiculescu, pecizînd că acesta ar fi cel mai simplu lucru, însă ”România este într-un război cu pandemia” şi cel mai laş lucru de făcut într-un război este să fugi. Barna afirmă că nu poate susţine ideea că oricune din Guvern, după trei luni ar trebui să plece acasă.

Dan Barna a fost întrebat, marţi seară, la TVR 1, cum se face că România nu mai are răspunzători morali care să-şi dea demisia după tragedii ca cea de la Spitalul Victor Babeş şi a declarat: ”La fiecare dintre aceste situaţii trebuie văzută responsabilitatea directă şi ce s-a întâmplat. Situaţia de aseară (…) suntem deocamdată în prezumţia unei defecţiuni tehnice, vom vedea urmarea anchetei, neexcluzându-se eroarea umană”.

Acesta a precizat că ”e logic să tragi concluzii după finalizarea unei anchete”.

”Aşa, declarativ, de impresie artistică, e foarte uşor”, a afirmat Barna.

”În momentul acesta cel mai simplu este să fugim. România este astăzi într-un război, un război cu pandemia. După ce o să depăşim această etapă (…) şi revenim la o societate normală putem vorbi şi de politică, şi de demisii, şi de alte lcururi. Astăzi suntem într-un răzoi. Cel mai laş într-un război este să-ţi pui palma la spinare şi să pleci acasă, să fugi. Ideea că oricine din acest Guvern, după trei luni, în care abia a început să facă lucruri, trebuie trimis acasă, nu pot să o susţin”, a adăugat vicepremierul.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDan Motreanu, propunere către CE referitoare la mai buna navigabilitate și reducerea poluării pe Dunăre
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor, nu vrea să mai audă de AUR: ”Despre scandalagii, despre circ, nu pot discuta”