Europarlamentarul Dan Motreanu a participat astăzi la dezbaterea comună a Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) și a Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) referitoare la Strategia UE privind metanul, parte a Pactului verde european.

“Metanul este al doilea cel mai puternic gaz cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice, după dioxidul de carbon. El este, de asemenea, un puternic poluant atmosferic local, care provoacă probleme grave de sănătate. Prin urmare, reducerea emisiilor de metan este esențială pentru atingerea obiectivelor UE în materie de climă și sănătate.

Imagine

Strategia stabilește măsuri de reducere a emisiilor de metan în UE în sectorul energetic, sectorul agricol și sectorul deșeurilor, precum:
 
-îmbunătățirea măsurării și a raportării emisiilor de metan
-instituirea unui Observator internațional al emisiilor de metan
-în sectorul energetic: introducerea obligației de a îmbunătăți depistarea scurgerilor de metan din infrastructura de gaze
-în sectorul agricol: o mai bună colectare a datelor și promovarea oportunităților de reducere a emisiilor, cu sprijin din partea Politicii Agricole Comune, în special prin schimbul de bune practici în ceea ce privește tehnologiile inovatoare de reducere a emisiilor de metan, alimentația animalelor și managementul reproducției; Sprijinirea producerii de biogaz și produse biochimice din deșeurile umane și agricole organice nereciclabile, care poate genera fluxuri suplimentare de venituri în zonele rurale
-în sectorul deșeurilor: măsuri suplimentare de îmbunătățire a gestionării gazelor de depozit, valorificând potențialul energetic al acestora; aprofundarea activităților de cercetare privind tehnologiile de producere de biometan pe bază de deșeuri. “, afirmă Motreanu.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCristian Rizea aruncă bomba. Anunțul care dinamitează scena politică de la Chișinău, VINERI, în direct la Realitatea Plus
Articolul următorRomânia intra intr-o nou eră! Iohannis: ”România post-pandemică este ţara în care în sfârşit se investeşte masiv în infrastructură, se dezvoltă”