Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) din UE va juca un rol în definirea listelor de medicamente și dispozitive medicale esențiale în situații de criză și va monitoriza și controla întregul lanț de aprovizionare cu medicamente și dispozitive medicale din UE, afirmă eurodeputatul Dan Motreanu. 

Potrivit acestuia, atribuțiile EMA în combaterea lipsei de medicamente și dispozitive medicale nu se vor limita doar pe durata situațiilor de criză, ci vor fi extinse permanent, conform Strategiei farmaceutice a UE pentru următorii anstionarea acestora a fost votată în reuniunea Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European.
Imagine
 
Decizia privind consolidarea rolului EMA în pregătirea pentru situații de criză și gestionarea acestora a fost votată în reuniunea Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCulisele statului paralel | Lucian Duță: Lipsa citostaticelor este cauzată EXCLUSIV de lipsa măsurilor pe care Ministerul Sănătății ar trebui să le ia
Articolul următorKelemen Hunor explică relația cu USR: ”Vreţi voi Avocatul Poporului? Luaţi-l! Nu au vrut. Mai mult nu pot să vă spun”