Deputatul UDMR, Kulcsár-Terza József, a declarat că depune plângere penală împotriva unor autori necunoscuți întrucât, potrivit afirmațiilor sale, pe data de 2 august, duminică dimineața, a observat că persoane neautorizate i-au spart contul personal de email și whatsapp și în numele lui au fost trimise mesaje cu conținut pornografic pe grupul de whatsapp închis al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, scrie transindex.ro
 
”Se poate constata fără nici o îndoială că mail-ul și whataspp-ul meu personal au fost sparte de hackeri cu scopul de a mă compromite, ca atare voi depune plângere penală prin care solicit tragerea la răspundere a făptuitorilor necunoscuți”, se arată în comunicatul său deputatul UDMR.
 
Deputatul UDMR Kulcsár-Terza József este unul dintre inițiatorii proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, care a trecut tacit de Camera Deputaților pe data de 23 aprilie. Evenimentul a dus la inflamarea relațiilor româno – maghiare după ce președintele Klaus Iohannis a Șeful statului a acuzat PSD că că ”se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”. Câteva zile mai târziu, proiectul de lege a fost respins definitiv în Senat.

Proiectul prevedea ca „Ţinutul Secuiesc” să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Statutul de autonomie, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc, prevede actul normativ.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare ca judeţele Covasna, Harghita şi o parte din judeţul Mureş să constituie o regiune autonomă, cu personalitate juridică, în cadrul statului român. În proiect sunt redate limitele teritoriului care ar urma să devină Ţinutul Secuiesc, pentru care este prevăzută şi o organizare administrativă proprie, cu autorităţi publice şi instituţii proprii la toate nivelurile, conferirea unor competenţe specifice, folosirea limbii maghiare ca limbă oficială a Ţinutului Secuiesc şi a simbolurilor naţiunii maghiare.

Articolul precedentTrei decrete importante semnate de președintele Iohannis
Articolul următor100% TU DECIZI! Mihai Sandu Niță, mandat de 8 luni plin de scandaluri. Clanurile care au capturat PSD Ilfov