Guvernul nu a reuşit să prezinte un plan de repornire a economiei, a declarat, luni, deputatul UDMR, Bende Sandor, care a adăugat că “însănătoşirea” economiei trebuie subscrisă jaloanelor care încep să se traseze la nivelul Uniunii Europene, notează Agerpres.

El i-a transmis ministrului Economiei, Virgil Popescu, prezent în plenul Camerei Deputaţilor la “Ora Guvernului”, că UDMR a trimis Executivului un plan de măsuri privind relansarea economiei, în perioada stării de urgenţă, dar până acum atât Cabinetul Orban, cât şi ministerele de resort “nu au reuşit să prezinte nici măcar liniile directoare ale unei strategii”.

“Domnule ministru, necesitatea şi urgenţa adoptării unui set de măsuri post-COVID au constituit subiectul aparte al pachetului de propuneri pe care UDMR l-a transmis spre analiză Guvernului, încă din luna martie, prinzând idei de mobilizare a capitalurilor pentru menţinerea pe linia de plutire a întreprinderilor viabile şi pentru demararea de noi afaceri. După trei luni, Executivul, în ansamblu, şi ministerele de resort nu au reuşit să prezinte nici măcar liniile directoare ale unei strategii, darmite un plan de repornire al economiei şi de ajustări, de alinieri la noile realităţi. În viziunea UDMR, însănătoşirea economiei trebuie subscrisă jaloanelor care încep să se traseze din ce în ce mai clar la nivelul Uniunii Europene – lupta împotriva schimbărilor climatice, o aliniere la tendinţele mondiale”, a afirmat deputatul UDMR.

Articolul precedentJudecătorul Cristi Danileț: Legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare
Articolul următorSenatul dezbate astăzi alocarea de bani pentru farmacii și cabinete medicale