Proiectul de lege initiat de Marcel Ciolacu si Daniel Zamfir prin care pietele raman deschise si in strarea de alerta a fost adoptat ca 173 de voturi „pentru”, un vot „impotriva” si 93 de abtineri. Camera Deputatilor este for decizional pe aceasta initiativa legislativa. Prin urmare proiectul de lege merge la promulgare.

„Trebuie sa redeschidem si pietele in spatii inchise din hale. Consideram ca nu e normal ca supermarketurile raman deschise, pietele de tip hala sa fie inchise. Consideram ca revenim la normalitate”, a declarat deputatul UDMR Lorand Balint Magyar.

Pesedistii au sustinut ca inchiderea pietelor a fost o masura „aberanta”

„Este o prostie (inchiderea pietelor – n.r.), iar pietele pentru producatorii romani trebuie sa fie deschise, cu respectarea tuturor masurilor de siguranta si de preventie. Pentru ca ieri pana si cea mai inocenta rugaciune a fost transformata in ceva de batalie politica, o sa-i rog pe colegii nostri sa incerce alt verset din Biblie: Ne lepadam de Satana”, afirma deputatul PSD Daniel Suciu.

El a mai spus ca liberalii au votat in comisii amendamentul PSD pentru redeschiderea pietelor.

„E adevarat, se inchid piete. Aceste piete sunt inchise acolo unde sunt primari ai PSD. Se repeta acelasi scenariu din perioada starii de urgenta, cand foarte multi primari PSD au tinut acele piete in aer liber inchise. PSD politizeaza absolut orice. PSD, cel care plange de mila oamenilor, este acelasi PSD vechi, condus de Liviu Dragnea, care a alungat romanii din tara. acum mimeaza o anumita grija fata de romanul de rand. Sunt aceeasi pesedisti care v-au batut in strada i v-au alungat din tara. Oameni buni, nu va lasati mintiti de aceeasi pesedisti. Azi colegii au votat la comisie o ordonanta care are foarte multe lucruri bune. Asa cum ne-a obisnuit, PSD intervine pe ordonantele de urgenta si le modifica. Ceea ce se intampla este un joc politic, de campanie, ieftin”, a replicat liderul deputatilor PNL, Florin Roman.

Deputatul USR Catalin Drula a sustinut ca inchiderea pietelor a fost „pripita si nejustificata”.

„USR PLUS nu e de acord cu inchiderea pietelor agroalimentare. Dincolo de asta, ramane acest proiect care e aberant. In primul rand este neconstitutional, iar tehnic si juridic este un dezastru. Acest amendament zice ca targurile si balciurile nu vor fi inchise niciodatia in stare de urgenta”, adauga Drula.

Pe durata starii de alerta, pietele agroalimentare in spatii inchise, targurile, balciurile, pietele mixte si volante, talciocurile isi vor putea continua activitatea, cu respectarea masurilor de protectie sanitara, arata un amendament propus de Marcel Ciolacu la Legea pentru aprobarea OUG 79/2019 privind modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri in domeniul agriculturii, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal – bugetare, proiect care se afla pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentUDMR vrea redeschiderea școlilor: ”Decizia Guvernului este greşită, pripită, nimic nu justifică închiderea tuturor şcolilor şi claselor”
Articolul următorMiercuri, ora 18:00 – Fostul ofițer SRI Daniel Florea îi “detonează” pe Coldea și Maior, la “Culisele statului paralel”