“12,3% din angajații europeni au lucrat în mod obișnuit de la distanță în 2020, comparativ cu 5% înainte de criza sanitară. În 2020, femeile au fost mai numeroase (13.2%) la telemuncă decât bărbații (11.5%)”, potrivit eurodeputatului Dan Motreanu. 

Imagine

 În opinia acestuia, mulți dintre noi suntem acum în vacanță, dar și în restul anului avem nevoie de o distincție sănătoasă între viața privată și cea  profesională.
 “Sunt de părere că telefoanele, tabletele și calculatoarele trebuie utilizate în mod rezonabil. De aceea am susținut și votat raportul de inițiativă   legislativă al Parlamentului European care solicită dreptul la deconectare pentru toți angajații din Uniune.
 Dreptul la deconectare va permite angajaților să nu răspundă la apeluri telefonice sau la e-mailuri și alte mesaje în afara timpului legal de lucru. Și  aceasta fără a avea de suferit consecințe din partea angajatorului, cum ar fi neacordarea unor promovări dacă nu lucreaza în weekend.
Acum este rândul Comisiei Europene să vină cu propunerea de directivă care să instituie dreptul la deconectare în toate statele din Uniune”, conchide Motreanu. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării soluționează blocajul privind construcția bazinului olimpic de înot din Brăila
Articolul următorKlaus Iohannis a dispus implicarea urgentă a Forțelor Aeriene pentru evacuarea românilor din Afganistan