UDMR are majoritatea atât în Consiliul Local Satu Mare, cât și în Consiliul Județean Satu Mare. Cu toate acestea, este aproape sigură o alianță cu o altă formațiune politică în vederea asigurării unei majorități și mai confortabile. Singura necunoscută o reprezintă numele partidului.

Cu circa 50.000 de voturi obținute la nivelul județului Satu Mare, UDMR a intrat în posesia a 13 mandate consilieri județeni. Cu circa 26.000 de voturi, PNL a luat zece mandate de consilieri județeni. PSD se va alege cu șase posturi de consilieri, după ce a obținut circa 18.000 de voturi, iar PMP va avea, cel mai probabil, doi consilieri județeni.

Surpriza a fost făcută de către Alianța USR-PLUS, care nu a reușit să treacă pragul de 7% necesar unei alianțe politice. Pe cale de consecință, mai rămân două locuri libere, care urmează să fie redistribuite către UDMR, PNL sau PSD.

Totodată, nici ALDE nu a reușit să treacă pragul de 5% necesar pentru partidele politice, obținând doar aproximativ 6.000 de voturi, reprezentând 4,5%. Ceilalți perdanți sunt Pro România – 3,96%, Partidul Civic Maghiar – 1,79% și Alianța pentru Unirea Românilor – 0,8%.

UDMR câștigă detașat și la Consiliul Local Satu Mare, cu aproape 46%, și obține 12 posturi de consilieri locali. PNL ajunge pe locul doi, primind circa 16% din voturi din partea alegătorilor municipiului Satu Mare și obține patru posturi.

Cu puțin peste 13%, USR PLUS va avea tot circa patru consilieri, iar PSD – cu circa 12% – are trei posturi de reprezentanți în Consiliul Local Satu Mare. În schimb, ALDE, Pro România și PMP nu au reușit să acceadă în viitorul Consiliu al municipiului Satu Mare, nereușind să depășească pragul de 5%.

 
 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 78. Șomer și cu boarfele-n stradă
Articolul următorRezultate FINALE: UDMR a câștigat aproape tot în Covasna!