Joi, 29 octombrie, Consiliul Județean Covasna s-a reunit online, în ședință ordinară, în care a aprobat Hotărârea privind atribuirea directă – către S.C. Drumuri și Poduri Covasna S.A. – a lucrărilor și serviciilor de întreținere curentă a drumurilor județene, pe timp de iarnă.

În legătură cu această Hotărâre, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a precizat: ”Una dintre prioritățile noastre este să asigurăm viabilitatea drumurilor și pe timp de iarnă. S-a aprobat încadrarea, pe niveluri de viabilitate, a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Județean Covasna,  pentru perioada de iarnă 2020-2021. Din acest punct de vedere,  în următorul sezon de iarnă avem de întreținut:  132km de drum, la nivel de viabilitate II, unde circulă 750-8000 vehicule pe zi;  103km, la nivel de viabilitate III, unde circulă zilnic 500-750 vehicule;  16 km de drum, la nivel de viabilitate IV, unde circulă zilnic mai puțin de 500 de mașini – este vorba de DJ 121A, între Valea Crișului și Aita Medie, acest tronson fiind închis circulației în perioada de iarnă”.

În lunile de iarnă, întreprinderea aflată în subordinea autorităților județene va asigura funcționarea bazelor de deszăpezire în localitățile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt și Întorsura Buzăului, de aici vor porni utilajele, atunci când condițiile meteorologice impun acest lucru. Valoarea estimată a contractului: 6 599 662 lei – ne-a informat managerul județului, Kovács Ödön.

Durata contractului cuprinde perioada 01 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Covasna

29 octombrie 2020

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentKelemen Hunor: ”Eu nu aș fi de acord cu o carantină totală, așa cum am avut la începutul anului”
Articolul următorCostel Barbu: Astăzi a început turnarea asfaltului pe Drumul European 70 (DN6), Alexandria–București. Teleormănenii vor circula în siguranță