Kelemen Hunor a participat, luni seara, la lansarea pachetului ”Sprijin pentru România”, unde a vorbit din nou de criza economică aflată la orizont. Liderul UDMR a criticat războiul dus de Vladimir Putin în Ucraina și a lăudat măsurile economice pe care coaliția guvernamentală le-a luat pentru a atenua creșterile prețurilor.

”Contextul economic, contextul politic se schimbă şi s-a schimbat. Doi ani de pandemie, avem acest război iresponsabil al preşedintelui Putin împotriva Ucrainei şi lucrurile se schimbă în fiecare zi. Suntem conştienţi şi vedem în fiecare zi că niciun domeniu economic şi niciun domeniu social nu rămâne neafectat. În astfel de situaţii avem nevoie de un stat puternic, în sensul de a interveni acolo unde este nevoie şi este nevoie, fiindcă trăim într-o criză economică ce se va adânci în lunile care urmează. Vedem cum creşte inflaţia în zona euro, în Ţările Baltice, în Germania, în Franţa, în Italia şi acest lucru va afecta toate economiile europene.

Nu înseamnă că statul lucrează împotriva principiilor liberale din economia de piaţă, dar acolo unde este nevoie statul este obligat, şi Guvernul, să intervină. De aceea, aceste măsuri care au fost pregătite au fost extrem de bine chibzuite, sunt echilibrate. Sunt pe termen mediu şi pe termen lung şi sunt măsuri imediate. Astfel, putem susţine economia, putem susţine bugetul şi veniturile bugetare ca să avem posibilitatea de a ajuta acele categorii sociale care au nevoie de intervenţia statului. Astfel sunt convins că şi bugetul nostru poate fi ţinut într-un echilibru.

Când lumea se schimbă în jurul nostru, când provocările economice, sociale şi geo-strategice sunt uriaşe este important să existe stabilitate politică şi această coaliţie cu PSD, PNL, UDMR, susţinută de grupul minorităţilor naţionale, înseamnă o stabilitate politică pentru România şi trebuie să menţinem cu mare responsabilitate această coaliţie şi trebuie să găsim acele metode de lucru şi acele decizii prin care răspunsurile noastre vor fi exact conform aşteptărilor din societate. Şi eu sunt optimist după discuţiile de azi şi din urmă şi sunt convins că vom reuşi să aducem în societate să întărim speranţa. În politică fără speranţă e greu să construieşti ceva şi cei de la guvernare sunt obligaţi să construiască.”, a spus Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTanczos Barna despre USR: „Este o motiune a trompetistilor disperati. USR e disperat, scade în sondaje și s-a speriat că va avea soarta PPDD”
Articolul următorDreptul la ADEVĂR. Etica bunului simț – Emilia Șercan pune PUMNUL în gura presei libere – vendetă imorală