UDMR susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, a declarat luni vicepremierul Kelemen Hunor, lider al formaţiunii, informează Agerpres.

“Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, deputatul UDMR a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă. “Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Kelemen Hunor a menţionat că nu există un acord în coaliţie nici privind îngheţarea pensiilor.

“Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile avute înainte de a forma Guvernul, noi ne-am luat un angajament că pensiile vor creşte în 4 ani de zile cu acel procent de 40 şi ceva, cum este în lege, nu într-un an. (…) În funcţie de posibilităţile bugetare, trebuie să existe şi în acest an o creştere”, a adăugat el. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentConducerea UDMR a decis luni numirea secretarului general adjunct al Guvernului şi a doi secretari de stat, în două ministere
Articolul următorSenatorii și-au ales liderii pentru următorii 4 ani. Lista completă