Vicepremierul Kelemen Hunor a anunţat, joi, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase, că s-a convenit ridicarea restricţiilor de circulaţie de Paşte, până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să poată merge la biserici.

Măsura se va aplica atât de Paştele Catolic, cât şi de Paştele Ortodox.

”Astăzi, împreună cu premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și mai mulți membri ai Guvernului am avut o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paște. Cu toții am fost de acord să ridicăm restricțiile în Sâmbăta Paștelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineața, și să procedăm la fel și cu prilejul Paștelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioși, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, a transmis, joi, Kelemen Hunor.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, după întâlnirea de joi cu reprezentanţii cultelor religioase că „soluţia spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricţiilor de circulaţie, astfel încât credincioşii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiţia respectării regulilor de siguranţă sanitară”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMinistrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după blocarea metroului: Nu vom ceda, sunt interese mafiote
Articolul următorHotărârea de Guvern privind noile RESTRICȚII a fost publicată în Monitorul Oficial! Măsurile intră în vigoare DUMINICĂ – Vezi documentul integral