Traseismul politic ar trebui interzis prin lege şi, dacă acest lucru nu este posibil, prin amendarea Constituţiei în acest sens, a declarat luni preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, anunță AGERPRES.

UDMR a propus duminică, la consultările cu PNL şi USR PLUS, includerea neacceptării traseismului politic în viitorul acord al coaliţiei de guvernare, propunerea fiind acceptată.

“Da trebuie să rămână (propunerea – n.r.), fiindcă noi considerăm că această boală cronică gravă a politicii româneşti trebuie cumva tratată. Dacă nu se poate interzice din lege, ar trebui să amendăm Constituţia pentru aşa ceva. Putem accepta între noi că nu primim în partidele din coaliţie oameni care migrează din alte partide – asta a fost solicitarea noastră – să fim de acord să nu acceptăm niciunii dintre noi în formaţiunile politice migraţionişti. Şi noi credem că această propunere trebuie să se regăsească şi în acordul de coaliţie”, a declarat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, “după câteva argumente”, propunerea UDMR a fost susţinută de PNL şi de USR PLUS.

“Nu am semnat nimic, deocamdată, pentru că abia am început discuţiile, dar noi vom menţine această propunere în continuare”, a menţionat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentOFICIAL! BEC a distribuit toate mandatele de parlamentar
Articolul următorPerformanță extraordinară pentru UDMR în Harghita