Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți la Adevărul Live că formațiunea sa are are ‘1.000 de motive’ să dea jos Guvernul Ludovic Orban, dar că parlamentarii UDMR vor decide în ziua votului cum vor proceda la moțiunea de cenzură. Potrivit liderului UDMR, există trei scenarii care ar putea fi luate în calcul dacă Parlamentul demite Guvernul.

“Dacă pică Guvernul Orban sunt trei variante: rămâne Guvernul Orban interimar până în 6 decembrie sau 29 noiembrie când vor fi alegerile parlamentare, nu va fi o criză sanitară mai mare, criza economică nu se va adânci din această cauză, tot cu aproape 5% ne vom împrumuta, dacă vom reuşi să ne împrumutăm de pe pieţele externe şi de pe piaţa interbancară. Deci, nu ar fi nicio tragedie.

A doua variantă este ca, după 27 septembrie, că până în 27 septembrie eu înţeleg că nu se poate, se va construi o coaliţie care va spune foarte clar că ne asumăm guvernarea în aceste condiţii de perioadă scurtă, până la alegeri şi vrem să mergem mai departe împreună după alegerile parlamentare fiindcă avem un proiect pentru România.

Iar a treia variantă e să încerce Iohannis cu Orban sau cu altcineva din PNL, dar nu va trece. Eventual cu un premier ‘tehnocrat’, iarăşi nu va trece, fiindcă cei care dau jos Guvernul (…) nu au cum să voteze peste două săptămâni un alt Guvern PNL înainte de alegerile generale.

Se poate vota un guvern doar dacă există o coaliţie şi o majoritate în Parlament”, a explicat liderul UDMR.

Articolul precedentŞapte candidaţi înscrişi în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna
Articolul următorLiderul UDMR, Kelemen Hunor: ”Mai găsiţi vreun om în ţara asta să fie mulţumit de activitatea Guvernului?”