Vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, a declarat miercuri că procedura privind o nouă revocare a Avocatului Poporului nu va mai fi reluată în coaliţia de guvernare, după ce CCR a dat o decizie prin care Renate Weber va reveni pe acest post.

“Nu am discutat, nici nu intenţionam să discutam despre acest subiect”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

El a adăugat că procedura nu va mai fi reluată.

“Eu nu doresc nimic. În acest moment s-a dat decizia CCR, acceptăm. Ne place sau ne place, acceptăm toate deciziile instituţiilor statului. S-a închis, deci este o decizie a CCR. Ar trebui să fii un pic inconştient să deschizi din nou procedura. Nu propunem noi aşa ceva”, a precizat liderul UDMR.

Curtea Constituţională a României a stabilit că este neconstituţională revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, urmând ca aceasta să îşi reia poziţia după publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentEurodeputatul Dan Motreanu 33,7 miliarde de euro pentru o mai bună conectare între țările UE
Articolul următorUDMR și-a prezentat public poziția față de subiectul Roșia Montana: ”Cei care spun că UNESCO oferă protecţie vă mint”