Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că dacă formaţiunea sa politică va fi cooptată la guvernare, nu va întoarce spatele şi îşi va asuma participarea într-un viitor Executiv, dar că deocamdată este prematur să se pronunţe, interesul Uniunii fiind acum asigurarea obţinerii cât mai multor mandate în Parlament, anunță AGERPRES.

“Acel politician care solicită încrederea şi votul alegătorului ca după aceea, în mod obligatoriu, să stea în opoziţie nu merită prea multă atenţie. Politica are ca funcţie şi încercarea de a participa în Executiv dacă există planuri pe care dorim să le realizăm în comun. Noi nu ne întoarcem spatele (…), spunem ‘da’, partea politicii este şi exercitarea puterii executive. Nu putem promite că aşa va fi, vom vedea. În primul rând trebuie asigurată o participare puternică în Parlament şi când avem această participare şi dacă putem forma o coaliţie de centru dreapta care poate duce înainte lucrurile şi pentru cele mai importante probleme poate da un răspuns corect pentru societate, atunci ne putem asuma această răspundere în perioada următoare”, a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a spus că există multe voci care susţin că e necesară o reformă constituţională şi una a administraţiei şi că pentru acestea e nevoie de voturile a două treimi, dar că Uniunea nu va putea influenţa pe cine vor trimite românii în Parlament.

“Se doreşte o reformă constituţională, au spus mai mulţi în politica românească acest lucru. Doresc să se facă o reformă a administraţiei. O reformă constituţională necesită două treimi şi întrebarea este dacă se poate compune o majoritate de două treimi care să facă o reformă constituţională acceptabilă pentru toţi cetăţenii României. La momentul actual nu putem da un răspuns. Noi nu putem influenţa pe cine trimit cetăţenii români în Parlament şi în ce procent. Evident, putem fi şi în opoziţie, dar cum văd eu acum, dacă UDMR va trebui să rămână în opoziţie, va rămâne cu PSD şi cu AUR, care va intra în Parlament. Eu cred că este foarte riscantă această poziţie, dar, evident, nu putem da un răspuns mai precis. Trebuie să aşteptăm 6 decembrie şi să ajungem acolo să avem o reprezentare parlamentară puternică şi care nu poate fi ocolită”, a precizat Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCe trebuie să facem dacă suntem în izolare sau carantină și vrem să votăm pe 6 decembrie?
Articolul următorMinistrul Comerţului şi Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, mesaj de susținere pentru UDMR