Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a comentat pentru g4media.ro șansele moțiunii de cenzură de a trece.

”Dacă guvernul Orban cade la moțiunea de cenzură, sunt doua soluții. Așa cum s-a întâmplat în 2009, rămâne guvernul demis pana la alegerile parlamentare. Nu ar fi nicio tragedie. Prin hotărâri de guvern poate conduce administrația centrală și pot lua măsurile necesare în domeniul sanitar. Legislația exista, deci nu văd probleme deosebite.

A doua varianta ar fi un guvern tot liberal sau de o coaliție majoritara până la alegeri, eventual cu o perspectiva mai lungă, adică o coaliție care sa spună că dorește să guverneze și după alegeri. Sigur, dacă va obține încrederea cetățenilor. Din punctul meu de vedere asta ar fi o soluție de mare responsabilitate și foarte curajoasa. Din păcate, nu văd acel lider care gândește un pic mai larg, în perspectivă și poate coagula o astfel de coaliție. Dacă va exista o astfel de discuție, UDMR va încerca sa contribuie la consolidarea unei soluții de centru dreapta”, a declarat Kelemen Hunor pentru g4media.ro.

Articolul precedentAlegeri locale 2020. Cele mai noi date care răstoarnă lupta pentru Primăria generală a Capitalei! Document obținut EXCLUSIV de Realitatea PLUS
Articolul următorMinistrul Cîțu: Creștem pensiile cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii