Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, i-a cerut premierului maghiar, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen.

„Întâlnirea permanentă maghiară (ASTĂZI) a fost un bun prilej pentru noi de a face schimb de opinii cu privire la problemele care afectează comunitatea maghiară din România la o discuție separată cu Orbán Viktor de exemplu, am discutat despre o creștere semnificativă a sprijinului educațional sau nu. I-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine și să asiste la aderarea României la Schengen care este extrem de importantă pentru comunitatea noastră și relațiile economice bilaterale precum și România fiind membră a Cooperării Economice și Organizatului. ion pentru dezvoltare (OCDE). Contăm pe sprijinul guvernului maghiar și în acest sens. Relațiile bilaterale dintre România și Ungaria s-au îmbunătățit mult în ultima perioadă, Viktor Orbán și sper că vom reuși să consolidăm acest lucru în zilele următoare.

Conferința Permanentă Maghiară (MÁÉRT) a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România.

De exemplu, am convenit asupra unei creșteri semnificative a fondurilor pentru educație.

Astfel, i-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință. Relațiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătățit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor”, a transmis Kelemen Hunor.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTanczos Barna, despre Rabla pentru becuri: Sper ca domnul preşedinte al AFM să îşi îmbunătăţească stilul şi metodele prin care colaborează cu presa. Să fie mai transparent
Articolul următorPreședintele UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád: ”În România există oameni care sunt mai presus de lege și de bunul simț”