Amenda dată preşedintelui Klaus Iohannis de către Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării este importantă nu ca valoare, ci din punctul de vedere al mesajului, pentru că declaraţiile sale au însemnat o discriminare la adresa comunităţii etnice, a declarat miercuri pentru AGERPRES liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Şeful statului a fost sancţionat de CNCD după declaraţiile făcute în contextul adoptării proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

“Este o decizie corectă şi o decizie necesară. Sigur, nu valoarea în sine a amenzii este importantă, fiindcă nu este o valoare mare pentru un preşedinte 5.000 de lei. Poate că va şi ataca la Curtea de Apel, vom vedea. Important este mesajul deciziei – că a fost o discriminare la adresa comunităţii etnice, la demnitatea umană, şi acest mesaj este mult mai important decât amenda în sine. De aceea mă bucur că această decizie a fost luată într-o majoritate foarte mare”, a subliniat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR crede că preşedintele Iohannis “datorează nişte scuze”, pentru că ”a făcut nişte afirmaţii inacceptabile”.

“În continuare cred că preşedintele datorează nişte scuze fiindcă a făcut nişte afirmaţii inacceptabile şi din punct de vedere etic şi din punct de vedere politic. Aşteptăm în continuare scuzele preşedintelui Iohannis”, a adăugat Kelemen Hunor.

Articolul precedentCseke Attila, liderul senatorilor UDMR: Nu se mai justifică ca România să rămână în privinţa mandatului aleşilor locali la un model de organizare specific anilor 90
Articolul următorCseke Atilla critică guvernul: Incoerenţa şi bâlbele dintre miniştri s-au ţinut în lanţ