Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că va anunţa de la microfonul Parlamentului cum vor vota parlamentarii acestei formaţiuni la moţiunea de cenzură.

„Veţi afla în momentul în care mă voi pronunţa de la microfonul Parlamentului cum vom vota. Până atunci, nu am cum să vă spun, pentru că altfel nu va mai fi nicio surpriză. Aşa puteţi specula”, a afirmat liderul UDMR, luni, după şedinţa grupurilor parlamentare ale Uniunii.

Întrebat pentru cine va fi surpriza, Kelemen a răspuns: “Nu va fi o surpriză pentru nimeni”.

Ulterior, într-o intervenție pentru Antena 3, Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală, dar nu vor vota la moțiunea de cenzură.

„Surpriza uriașă este ca astăzi să nu se întâmple nimic și să spună cineva din conducerea camerelor să așteptăm decizia CCR. O astfel de abordare este posibilă. Lumea mă întreabă de cvorum. Să nu mă întrebați de cvorum, fiindcă PSD a anunțat că are majoritate fără UDMR. Matematic așa este. Deci dacă au majoritate, nu este nicio problemă de cvorum. (…) Dacă vom ajunge la vot, atunci vom fi prezenți cu toții, 30 de oameni. Vom spune prezent, dar nu votez. Bineînțeles, la dezbaterea moțiunii de cenzură vom avea o poziție tranșantă despre activitatea Guvernului, despre această perioadă de 6 luni de când fiecare om simte doar haos și nesiguranța și lipsa de viziune”, a spus Kemelen Hunor.

Articolul precedentAttila Korodi: Dacă guvernul Orban pică la moțiunea de cenzură, putem ajunge și la un vid decizional
Articolul următor100% TU DECIZI. Adrian Gâdea, săracul politician bogat și sifonarea banului public