UDMR își asumă guvernarea, dar trebuie să înceteze „acuzațiile dintre colegii de la PNL și USR”, acesta este anunțul făcut de Kelemen Hunor după anunțul PNL despre componența Guvernuui condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă. 

Kelemen Hunor a anunțat că decizia de asumare a guvernării, alături de PNL, a fost luată în ședința Consiliului Reprezentanților Unionali al UDMR. Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Lista de miniştri a fost aprobată cu o singură abţinere, iar programul de guvernare, în unanimitate.

„Vineri am avut mai multe ședințe in structurile interne ale Uniunii. Mai întâi cu președinții organizațiilor județene ai UDMR, iar apoi în ședința online a Consiliului Reprezentanților Unionali am luat decizia să continuăm munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar.

Suntem conștienți de faptul că astăzi încă nu există majoritate pentru învestirea guvernului în Parlament, dar considerăm că este important să fim consecvenți. Noi nu ne schimbăm opinia despre susținerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la colegii noștri de la PNL și USR să termine cu acuzațiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcția bună! Țara nu va deveni astfel mai bună, doar rupturile vor deveni mai adânci în societate. Nu mai este timp de pierdut, trebuie să stăm la masa negocierilor, și trebuie să deschidem o perspectivă mai lungă, mai largă. Avem valul patru al pandemiei, bugetul pentru anul viitor, proiectele asumate din PNRR care trebuie pregătite, rezolvate!

Deci ne asumăm guvernarea: avem realizări, de care suntem mândri, deoarece deservesc întreaga societate, dar avem și alte proiecte.
În urma negocierilor, UDMR va primi conducerea unui portofoliu nou; conform ședinței de vineri al Consiliul Permanent al Uniunii propunerile sunt: Kelemen Hunor viceprim-ministru, Cseke Attila în fruntea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Tánczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Novák Eduárd la Ministerul Tineretului și Sportului, iar Hegedüs Csilla a fost propusă în fruntea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCulisele Statului Paralel: Secretele și controversele caselor de protocol în care stă Klaus Iohannis
Articolul următorLiberalii au decis să-l RETRAGĂ pe Nicolae Ciucă: „Am să depun mandatul”