Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, reacționează la scandalul de la Timișoara, unde primarul Dominic Fritz, cetățean german, a fost numit „lepră de pui de nazist” de către un om de afaceri local.

„Condamnăm ferm atacul verbal șovin și grobian – “lepră de pui nazist” – îndreptat împotriva primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Trebuie să fim fermi și să ne opunem acestui tip de discurs în spațiul public. Este inadmisibil ca o persoană să fie etichetată în 2023 printr-un asemenea limbaj violent, plin de ură și xenofobie”, scrie Csoma Botond pe Facebook.

Dominic Fritz a sesizat CNCD

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în care reclamă atacul xenofob din partea omului de afaceri timişorean Dan Dinu, care s-a referit la el afirmând că este ”lepră de pui nazist”.

Omul de afaceri i-a cerut primarului şi să spună dacă bunicul său a fost ”ofiţer Luftwaffe SS”.  Dan Dinu, omul de afaceri reclamat de Fritz la CNCD ar fi fost terorizat de administrația Fritz cu controale, amenzi și sancțiuni pentru o berărie pe care o deține în zona centrală. Mai mult, Dinu este omul de afaceri peste care consiliera USR Ana Munteau a descins ilegal cu Jandarmeria în pandemie.

„Refuz să mă simt intimidat de acest limbaj violent, plin de ură şi xenofob şi să mă uit în altă parte. Tocmai pentru că am o voce publică, am decis să acţionez şi primul pas este această petiţie către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Fără reacţie fermă nu vom putea opri rostogolirea acestui tip de limbaj şi comportament public”, a declarat Dominic Fritz (USR). Imediat după atacul lui Dan Dinu, pagina acestuia s-a umplu de înjurături, atacuri și amenințări la adresa acestuia, atacuri la fel de feroce ca cele semnalate de Dominic Fritz.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAustria anunță că NU dă undă verde României în Schengen în 2023 – Motivul declarației cancelarului Karl Nehammer
Articolul următorSenatorul Antal Lóránt: Prosumatorii pot cere compensarea financiară a surplusului de energie produsă la o lună, nu după 2 ani