Noi tensiuni în coaliția de guvernare, pe fondul proiectului de Lege privind desființarea SIIJ. După ce vicepremierul Dan Barna a declarat luni, înaintea ședinței de coaliție, că amendamentul UDMR prin care vrea să mute SIIJ la Parchetul General este unul toxic și de neacceptat, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, lansează critici dure.

Acesta susține, într-o declaraţie acordată luni Agerpres, că ministrul Justiţiei, Stelian Ion, are o atitudine total inacceptabilă şi alunecă spre stalinism, deoarece crede că este în posesia adevărului absolut”, iar vicepremierul Dan Barna „a intrat în acest delir, poziţia sa fiind, de fapt, una toxică”.

„De multe ori am avut impresia că ministrul Justiţiei e un fel de iacobin, dar acum, încet, dar sigur, alunecă spre stalinism, după părerea mea. Oricine are o altă poziţie decât dânsul devine, potrivit celei mai sinistre tradiţii totalitare, un fel de deviaţionist, care săvârşeşte un delict de opinie, şi, sigur, în opinia ministrului, acest delict de opinie acţionează împotriva intereselor României.

Aşa văd eu atitudinea ministrului, care crede că este în posesia adevărului absolut şi oricine îndrăzneşte să spună altceva decât dânsul este etichetat ori corupt ori de rea-credinţă”, a afirmat liderul deputaţilor UDMR.

Potrivit lui Csoma Botond, „în ultima perioadă, în acest avânt stalinist al lui Stelian Ion, pe lângă politicieni care au opinii diferite, au devenit ţinta ministrului şi anumiţi magistraţi care nu sunt de acord cu ministrul în privinţa funcţionării Justiţiei”.

În opinia sa, „vicepremierul Dan Barna a intrat în acest delir şi vorbeşte de toxicitate şi de bazaconii de genul acesta”.

Dan Barna a spus luni că se află în fața unei negocieri foarte complicate în cadrul coaliției: „Suntem în fața unei negocieri foarte complicate. Obiectivul este de a găsi o soluție de deblocare a SIIJ, vom vedea dacă vom ajunge la un consens”, a  declarat Barna.

La rândul său, Florin Cîțu a declarat că soluția trebuie găsită în Parlament:

„Aceste lucruri trebuie discutate și soluția trebuie găsită în Parlamentul României. Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care a desființat SIIJ. Ministerul Justiției trebuie să susțină Parlamentul și coaliția să găsească o soluție pentru a trece peste acest moment”, a declarat Florin Cîțu luni.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentIa pastila SRS: Iar alertă? Oare de ce?
Articolul următorFlorin Cîţu: Garantez că vom avea bani pentru toate cheltuielile eficiente