Clasa politică din România trebuie să fie echilibrată, pe fondul Covid-19, declară la RFI liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila. Fostul ministru al Sănătății spune că “părem puțin decuplați de ceea ce se întâmplă în alte state europene”, în privința măsurilor anti-coronavirus, conform Mediafax.

Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul pandemiei Covid-19: “Sfera politică trebuie să fie echilibrată. Noi am fost echilibrați în poziționări legate de gestionarea acestei pandemii. Sfătuim membrii societății românești să respecte reglementările legale, să respecte deciziile, restricțiile luate de către autoritățile statului, pentru că ele ne pot ajuta în mod clar să depășim acest moment dificil”.

Liderul senatorilor UDMR spune că autoritățile par uneori depășite: “Sunt câteva chestiuni în care autoritățile statului par a fi depășite de situație. Noi în luna iunie am propus decidenților instituirea unor măsuri zonale sau chiar regionale. Ni s-a spus atunci că nu se pot impune asemenea situații, pentru că nu există statistici la nivel local și statisticile legate de răspândirea coronavirusului sunt făcute la nivel județean și apoi național. Am luat această măsură târziu, măsura ca decidenții locali să poată lua măsuri de restricție a fost luată cu întârziere”.

Fostul ministru al Sănătății crede că “părem puțin decuplați de ceea ce se întâmplă în alte state europene (…). De două săptămâni, s-a lansat această idee de posibilitate de restricționare a circulației pe timpul nopții, în România. De două săptămâni discutăm de acest lucru, măsura nu este nici astăzi luată, în timp ce dacă vă uitați la alte state și Franța a fost primul stat în acest sens, foarte multe state europene deja au instituit această restricție”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSe pregătesc noi restricții. Când vor intra în vigoare și despre ce măsuri este vorba
Articolul următorCampanie electorală cu reguli speciale, în contextul pandemiei de coronavirus