Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, miercuri, pe pagina de Facebook, că Ungaria pune la dispoziția României 50 de locuri în secțiile de terapie intesivă. Precizările vin în condițiile în care în România sunt ocupate azi 1676 de paturi la terapie intensivă și nu mai există nici un loc libera. Practic, paturile care se eliberează sunt ale pacienților care mor.

Redăm mai jos integral postarea lui Kelemen Hunor

”Presiunea asupra sistemului de sănătate crește de la o zi la alta în toată țara, prin urmare Ungaria ne-a oferit ajutor în gestionarea crizei.

Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjártó Péter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecției cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniță, la Debrecen și Szeged pentru bolnavii Covid.

Sarcina noastră cea mai importantă este să salvăm vieți omenești! Însă dacă nu reușim să facem față singuri unei situații dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde știm sigur că vom găsi înțelegere și solidaritate.

Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere și îi mulțumim pentru sprijin!”

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor, anunț despre CONDIȚIA refacerii coaliției la întâlnirea cu Dacian Cioloș
Articolul următorFlorin Cîțu după întâlnirea cu Cioloș: ”Solutia cea mai buna pentru Romania este coalitia de dreapta, aceasta coalitie”