Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că, în opinia sa, aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen nu trebuie să fie legată de criterii politice, însă ridicarea MCV aduce „veşti liniştitoare”. „România era, deja, pregătită şi până acum să devină membră a spaţiului Schengen, dar acum nu mai există niciun motiv, niciun pretext pentru a nu adera cu drepturi depline”, subliniază el.

„Poziţia mea a fost întotdeauna că aderarea României la Schengen nu trebuie să fie legată de criterii politice. Desigur, au existat şi există încă persoane care nu sunt de acord cu mine, dar acestea au primit astăzi veşti liniştitoare: Comisia Europeană a propus ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)”, a arătat Kelemen Hunor, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, astfel, MCV a devenit lipsit de obiect în momentul în care a intrat în vigoare mecanismul statului de drept, valabil pentru toate statele membre.

”România era, deja, pregătită şi până acum să devină membră a spaţiului Schengen, dar acum nu mai există niciun motiv, niciun pretext pentru a nu adera cu drepturi depline”, a afirmat liderul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că Mecanismul de Cooperare Verificare s-a încheiat astăzi pentru ţara noastră, subliniind că avem confirmarea clară că România a făcut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept şi s-a înscris pe drumul ireversibil al luptei împotriva corupţiei.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor: “Uniunea Democrată Maghiară din România a sprijinit dintotdeauna pensionarii. Astăzi, 91 la sută dintre pensionarii din țară au pensii sub 3.000 de lei”
Articolul următorUDMR nu se asociază cu demersul Consiliului Naţional Secuiesc în privința Schengen. Reacția ministrului Cseke Attila