Senatorul Tánczos Barna candidează pentru un nou mandat din partea UDMR Harghita, afirmând, la postul de televiziune TVR1 în emisiunea „Tu votezi, România”, că prioritatea sa rămâne în continuare lupta pentru „Scaunul Harghitei”, pentru „Ținutul Secuiesc”. Chestionat dacă UDMR-ul își dorește să intre la guvernare într-un parterneriat cu PNL, PMP, eventual și cu USR-PLUS, Tánczos a răspuns că „orice partid politic își dorește să fie la guvernare, nimeni nu vrea să stea în opoziție”, dar a subliniat totodată marile greșeli ale guvernului liberal, precum închiderea școlilor și a piețelor.

„Despre guvernare, vedem după 6 decembrie, dar sigur că orice formațiune politică vrea la guvernare, acesta este scopul. Și noi vrem să intervenim în guvernare. Niciun partid nu vrea să stea în opoziție”, a spus Tánczos Barna, adăugând că UDMR nu va accepta orice compromis. Mai precis, politicianul maghiar s-a referit la greșelile pe care le-a făcut guvernul liberal în această criză provocată de pandemia de Covid-19.

„Sunt multe greșeli în măsurile Guvernului. Nu sunt analizate efectele. Noi nu am fi închis niciodată școlile. Tensiunea socială este uriașă. Părinții nu mai au cum să-și organizeze viața de zi cu zi. Unii au câte 3, 4 copii, mulți nu au posibilitatea să rămână acasă cu copiii, nu dispun de resurse, în multe localități nu există internet, o mulțime de probleme… În mod sigur, copiii până la clasa a-8-a trebuia lăsați să meargă la școală”, a comentat Tánczos.

Altă greșeală majoră semnalată de reprezentantul UDMR, închiderea piețelor.

„Este o mare greșeală închiderea piețelor. Poate că nu sunt multe (piețele din orașe – n.red), dar la noi în zona montană, să îi scoți pe oameni afară la minus 2, 3 grade, este ceva de neacceptat. Eu am fost în piața din Miercurea Ciuc. Oamenii inghețați stau langă tarabe înghețate, piața goală, nu mai vine nimeni în ger să cumpere, toți se duc la supermarket.  Țăranii care au muncit tot anul, să-i scoți practic sub cerul liber la zero grade, e imposibil să stea atâtea ore în frig”, a spus Tánczos.

Senatorul UDMR a reamintit că el a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca de Covid-19, apreciind că sistemul medical a făcut și face în continuare eforturi pentru a gestiona această criză. „Se poate constata că s-au făcut și eforturi în sistemul medical. Mă număr printre cei care au stat 14 zile în spital. Știu cât de greu poate fi să crești numărul de paturi la Terapie Intensivă, credeți-mă, am văzut ce înseamnă să faci față unei asmenea pandemii cu resurse limitate. Nu pot crește  peste noapte spitale, personalul medical…Dar din păcate, autoritățile, în primele luni de pandemie mai mult circ au făcut. (…) E greșeala lui Arafat. La început nu s-a făcut treabă, mai mult circ a fost”, a apreciat politicianul maghiar.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMaia Sandu: Astăzi noi decidem cum va păşi Republica Moldova în următorul deceniu
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 14 noiembrie 2020