Locuitorii comunei Ghidfalău din județul Covasna se plâng de câțiva ani de calitatea apei, însă autoritățile aruncă vina de la una la alta, relatează Covasna Media.

Operatorul rețelei, Gospodărie Comunală SA, spune că problemele apar atunci când există consum foarte mare în comună, dar și că, pentru a rezolva odată pentru totdeauna situația, ar fi nevoie de o investiție care să lege comuna de rețeaua din Sfântu Gheorghe. Însă e vorba de bani mulți și de timp. Autoritățile locale spun că au mâinile legate și nu pot interveni, pentru că rețeaua nu le mai aparține. În tot acest timp, consumatorii își pierd speranța și sunt dezamăgiți, frustrați și nervoși că trebuie să plătească o apă murdară cu bani mulți. DSP Covasna susține că analizele ies bune, deși locuitorii arată că apa care curge de la robinet are culoarea roșie și nu e consumată nici măcar de animale.

Calitatea apei este foarte șubredă. Până în momentul de față numai probleme am avut din cauza asta. Și la electrocasnice. Nici câinele nu bea apa. Are un miros destul de înțepător și foarte, foarte neplăcut. Nu suntem mulțumiți de preț pentru calitatea asta. Eu, momentan, este părerea mea, nu o să plătesc apa până când nu rezolvă situația. Este de opt ani așa”, susține Dézsi Botond Zoltán, locuitor al comunei, de profesie laborant agroalimentar.

Oamenii sunt nemulțumiți și că anul trecut, când au depus o petiție cu aproape 90 de semnături pentru a semnala această problemă la mai multe instituții din Sfântu Gheorghe (Gospodărie Comunală, Prefectură, Direcția de Sănătate Publică, Primărie și Protecția Consumatorilor), nu au primit nici un fel de răspuns.

Problema ar porni de la rețea, care nu a fost construită pentru o utilizare așa amplă, explică operatorul de apă. Nici stația de tratare a apei nu face față atunci când consumul crește peste un anumit nivel.

Foto și text: COVASNA MEDIA

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor, despre modificările din noul Cod fiscal: ”Norocul” va fi taxat
Articolul următorRealitatea Plus susține și respectă dreptul la opinie al tuturor cetățenilor români. Precizări importante de presă în cazul Cristian Rizea – Emilia Șercan