Până acum, demisia a fost înaintată doar lui Florin Cîțu, dar după ce ajunge la Parlament, va fi efectivă. Apoi va fi demarată procedura pentru alegerea unui nou preşedinte al Camerei. PNL va folosi acest post liber ca monedă de schimb pentru a forma o majoritate, au declarat surse pentru Realitatea PLUS.

Ludovic Orban a trimis demisia la partid imediat după ce a pierdut șefia PNL. Fostul președinte al liberalilor a subliniat că demisia din Camera Deputaților este o decizie irevocabilă, pe care o va pune în practică.

„Am trimis la partid demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aflată la dispoziţia preşedintelui PNL pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere.

Nu am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi dat demisia de la Cameră, cel mai probabil în situaţia politică în care ne găsim, ar fi putut ajunge preşedinte al Camerei Deputaţilor un PSD-ist şi nu vreau să fac niciun cadou PSD.

Demisia mea nu este la dispoziţia domului Cîţu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-o perioadă de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, mi-o voi depune eu personal”, a declarat Ludovic Orban pe 27 septembrie.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentKelemen Hunor, despre negocierile cu Dacian Cioloș: Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă
Articolul următorCulisele Statului Paralel | S. R. Stănescu: Cioloș va reveni la Guvern, e programat, Iohannis a primit mutarea în plic