Preșdintele PNL, Ludovic Orban, participant la al 15-lea congres al UDMR, a declarat că a apreciat întotdeauna corectitudinea UDMR în privința respectării programului guvernamental

„Mă bucur să fiu prezent azi aici pentru a transmite un mesaj de colaborare de parteneriat către UDRM. PNL dedicat susținerii valorilor liberale, în primul rând al drepturilor fundamentale ale cetățenilor a avut întotdeauna o relație de colaborare mai puțin apropiată sau mai mult apropiată cu UDMR  de-a luggul celor 31 de ani de democrație de foarte multe ori am fost pe poziții apropiate”, a declarat Orban la începutul discursului.

Liderul PNL a precizat că a apreciat calitatea profesională și morală a reprezentanților UDMR atît în structurile guvernamentale cât și la nivel parlamentar și în structurile administrației locale.

Președintele Camerei Deputaților a ținut să vorbească și despre criza politică de la nivelul colaiției de guvernare.

„UDMR a fost mai înțelept, are un congres mai liniștit la care nu are alegeri interne, celelalte două formațiuni – PNL și USRPLUS –  au două congrese competitive care sperăm să ajungă cât mai repede la un deznodământ democratic astfel încât să putem să punem punct acestei crize politice care ne face rău”.

La finalul dicuruslui, Kelemn Honor i-a transmis lui Orban:

„Dacă-mi permiți o remarcă, Ludovic. Noi cam în același timp am început politica. Suntem încă foarte tineri, dar dacă mă uit la politica românească am început să fim cei bătrâni din politică, activi, dar încă rezistăm”.

Articolul precedentCseke Attila, ministrul Dezvoltării: “Investițiile în infrastructura de termoficare se pot reflecta și în cuantumul facturilor la energie ale românilor”
Articolul următorFlorin Cîțu, la Congresul UDMR: ”Dragă Hunor, vom sta la guvernare 4 ani de zile. Provocare acceptată!”