Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, afirmă că la nivelul Inspectoratului de Stat în Construcţii vor avea loc restructurări, în sensul în care inspectoratele regionale din această structură urmează a fi desfiinţate. Cseke a explicat că există inspectorate regionale în construcţii fără inspectori, dar şi inspectorate unde există şefi, dar nu există subalterni.

Cseke Attila consideră că există o “aşteptare foarte mare” în privinţa restructurărilor din administraţia publică, însă consideră că este nevoie de timp pentru ca aceasta “să ţină în timp”.

“În ce priveşte Ministerul Dezvoltării, noi am anunţat deja o măsură de reorganizare la Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru că e singura structură subordonată ministerului care are trei niveluri de reprezentare: la nivel central, regional şi la nivel judeţean. Toate celelalte instituţii, pe care o să le analizăm şi pe ele, au doar două niveluri: ori central şi regional, ori central şi judeţean. Este o suprapunere aproape perfectă de atribuţii de la nivel regional la nivel judeţean”, a declarat ministrul, miercuri seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

Cseke Attila a explicat că structura ISC are 397 de inspectori care pot, conform legii, să verifice calitatea şi evidenţa documentelor în construcţii.

El a arătat că 14 dintre aceşti inspectori sunt la nivel regional, iar unele inspectorate regionale nu au niciun inspector de ani de zile.

“Din 397 de inspectori, doar 14 pe partea de control amenajarea teritoriului, urbanism şi autorizaţii sunt la nivel regional. Avem Inspectorat Regional Sud-Est unde nu avem niciun inspector, ceea ce înseamnă că principala atribuţie a ISC-ului la nivel regional nu este exercitată de ani de zile la acest inspectorat regional. Avem un Inspectorat regional cu nouă persoane în funcţie, din care unu este şef regional, unu este şef serviciu de coronare a activităţilor de control, acuma nu ştiu ce coordonează pentru că nu are niciun inspector în subordine, avem 4 economişti, un jurist şi un registrator. De ce mai ţinem această structură? Am anunţat săptămâna trecută şi cel târziu vineri, săptămâna aceasta, o să punem în dezbatere publică proiectul de lege prin care toată structura regională va fi desfiinţată”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

În ceea ce priveşte traseul profesional al celor care lucrează în aceste structuri, ministrul a explicat că în mare parte aceştia sunt funcţionari publici şi că li se va oferi acelaşi tip de post, iar cine nu va accepta posturile vacante va pleca din sistem.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDezvăluiri despre premierul Florin Cîțu și Lucian Isar la Culisele Statului Paralel
Articolul următorMinistrul Cîțu se întâlnește astăzi la Bruxelles cu preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene