Ministrul Dezvoltării Cseke Attila afirmă că nu simte presiuni politice făcute la adresa sa pentru alocarea de fonduri de la minister către autorităţile locale, el mărturisind că simte presiuni care nu sunt bazate pe argumente politice, ci pe nevoia se dezvoltare a localităţilor.

„Din punct de vedere politic, nu aş spune că sunt presiuni, presiunile nu sunt cu argumente politice, presiunile sunt oarecum presiuni normale, în sensul că fiecare autoritate locală, fiecare primar şi mai doreşte o investiţie. Deci aceste lucruri sunt, până la urmă, chestiuni normale. Acum, sigur că bugetul ţării şi bugetul ministerului are anumite limite, nu putem să facem tot ceea ce ni se cere, dar de aceea este important să ne şi canalizăm pe câteva chestiuni nu am ingerinţe politice, în niciun caz nu se intervine politic. Foarte multe discuţii sunt legate, în schimb, de necesitatea de dezvoltare locală şi de necesitatea de a mai deschide finanţări”, a afirmat ministrul Dezvoltării în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv duminică.

Acesta a menţionat că, cu excepţia investiţiilor în infrastructura de apă şi canalizare, nu ar trebui finanţare de la bugetul naţional atâta vreme cât unele obiective pot fi realizate pe fonduri europene.

„Nu trebuie să mai avem chestiuni în care să finanţă şi din naţional ceea ce finanţăm şi european”, susţine ministrul.

Întrebat dacă premierul Florin Cîţu i-a solicitat să aloce fonduri prin PNDL către primarii care în susţin în competiţia internă din Partidul Naţional Liberal, ministrul Dezvoltării a răspuns că nu a avut o astfel de discuţie cu primul ministru.

„Nu putea să ceară premierul acest lucru, pentru că pe PNDL avem contracte în execuţie şi avem un sistem foarte bine pus la punct legat de facturi care vin, se înregistrează şi se ia în funcţie de ordinea înregistrării acestor facturi, ele se analizează şi intră la plată, sau eventual sunt returnate dac sunt probleme. Dec nici dacă voia – dar evident că nu am avut o asemenea discuţie cu primul ministru – în programul PNDL în curs de derulare nu există nicio posibilitate de ingerinţă politică. Aşa cum vin facturile, aşa le plătim”, a explicat Cseke Attila.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMitrea îl acuză pe Dragnea de „predare” a PSD în ghearele SRI
Articolul următorAjutoare pentru sinistrații din Alba. Guvernul a scos bunuri din rezervele de stat