Lista obiectivelor de investiţii finanţate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul naţional de investiţii ”Anghel Saligny”, a fost finalizată pentru alte patru judeţe şi este publicată pe site-ul instituţiei, a anunţat, vineri, ministrul Cseke Attila.

Astfel, au fost finalizate şi listele cu obiectivele de investiţii ce vor fi realizate în judeţele Bihor, Buzău, Mureş şi Vâlcea, urmând alocările şi pentru celelalte judeţe. Aceste patru judeţe se alătură celorlalte 12 (Alba, Arad, Argeş, Braşov, Brăila, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Sibiu şi Tulcea), precum şi sectoarelor municipiului Bucureşti, care au primit finanţare prin Program, în ultima lună, a precizat ministrul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă.

Conform criteriilor de selectare, în judeţul Bihor au fost propuse spre finanţare 120 obiective de investiţii, în valoare totală de 1.488.786.824,14 lei.

Pentru judeţul Buzău, au fost aprobate 101 obiective, în valoare totală de 1.357.909.823,88 lei.

Unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Mureş vor primi finanţare pentru 136 de investiţii, în valoare totală de 1.448.028.839,61 lei.

În judeţul Vâlcea, din totalul celor 163 solicitări, MDLPA va finanţa 119 obiective, în valoare totală de 1.378.779.511,12 lei, reprezentând aproximativ 52% din cuantumul tuturor solicitărilor pentru acest judeţ.

Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localităţi (apă, reţele de canalizare şi de gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

MDLPA a publicat, la începutul lunii mai, criteriile de prioritizare a proiectelor care vor primi finanţare din bugetul total al programului de 65,5 miliarde de lei, dar şi lista sumelor repartizate pe judeţe, iar autorităţile au depus cereri în valoare totală de 137 de miliarde de lei. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentScholz anunță măsurile pe care Uniunea Europeană trebuie să le ia
Articolul următorMinistrul Mediului: “Mulţumim pentru susţinerea comisarului european responsabil pentru Mediu, Virginijus Sinkevičius!”