Ministrul Sportului Eduard Novak aduce o serie de clarificări după ce AUR a făcut apel la președinte și premier să-l demită.

„Recent, au apărut o serie de reacții în spațiul public referitor la unele declarații pe care le-am făcut în limba maghiară. Vreau să aduc următoarele clarificări:
• Cele două materiale video de pe pagina personală de Facebook, la care se face referire, sunt extrase din declarațiile de presă făcute în conferința bilingvă de la Cluj-Napoca și din emisiunile realizate de către UDMR, cu titlul ”Pe scurt din București”, care au menirea de a-i informa pe cei 1,5 milioane de cetățeni români de etnie maghiară din România.
• Cred că este corect să mă adresez în limba maghiară într-un mesaj destinat comunității de limbă maghiară, mai ales când îmi sunt puse întrebări în maghiară de către jurnaliști. Este și un semn de respect față de minorități.
• Strategia Națională pentru Sport a fost prezentată în limba română atât în conferința de la București, de la nivel național, cât și în alte orașe din România, precum Pitești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu. Iar acest tur va continua și cu alte orașe, unde, de asemenea, voi prezenta mai departe Strategia.
• Totodată, trebuie să avem în vedere și faptul că asistăm la o campanie de denigrare propagată de un partid extremist, cum este AUR.
• Această campanie de denigrare nu face altceva decât să distragă atenția de la ceea ce este cu adevărat important: Strategia Națională pentru Sport, cel mai important proiect din sportul românesc din ultimii 30 de ani, care are misiunea de a poziționa sportul ca o prioritate națională, de a stabili viziunea de dezvoltare și direcțiile majore, de a readuce sportul românesc la gloria de odinioară”, scrie Novak pe Facebook.
 
Articolul precedentMaia Sandu, vizită la București. Întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă
Articolul următorKelemen Hunor, după restaurarea clădirilor a doua licee: „Trebuie să mulțumim Guvernului Ungariei pentru sprijinul acordat”