Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a transmis, vineri, că face parte din familia Tanczos, nu din familia Barna, respingând informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora șeful Asociaţiei Vânătorilor „Botos” Ojdula, unde a fost ucis ursul Arthur este unchiul său.
„Am constatat cu surprindere că mai multe portaluri web au publicat, în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) și astăzi (vineri – n.r), informația conform căreia un cetățean din județul Covasna, președintele unei asociații de vânătoare, ar fi rudă cu mine, mai exact unchiul meu. În susținerea acestei afirmații, semnatarii articolelor își fundamentează speculația astfel: eu și acest domn avem același prenume. E ca și când am spune (mergând pe același raționament) că toți cei care se numesc Ion în țara aceasta sunt rude de gradul unu, doi sau trei doar pentru că prin botez au primit acest prenume. Este cea mai mare minciună pe care am auzit-o! Fac parte din familia Tánczos, în niciun caz din familia Barna, iar unchii mei se numesc Tánczos Imre, Tánczos István(†), Tánczos Gábor(†) și Tánczos Ágoston(†)”, transmite Tánczos Barna.
El cataloghează situația ca fiind „inadmisibilă”.
„Înțeleg că aceste publicații online au făcut o confuzie între nume și prenume, însă este absolut inadmisibil ca o speculație subiectivă a unor persoane să fie prezentată în spațiul public ca adevăr absolut. Le solicit autorilor acestor articole să-și asume și să corecteze această dezinformare”, conchide ministrul Mediului.
În spațiul public au apărut informații potrivit cărora președintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi „Botos” Ojdula unde a fost ucis ursul Arthur este Markos Barna, unchiul ministrul Tanczos Barna.
Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green din România şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România.
Reprezentanții Agent Green susțin că ursul uriaș Arthur a fost împușcat de prințul austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prințul și-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna.
Dar în realitate, prințul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților, mai spun ecologiștii care monitorizau ursul, despre care spun că era unul de trofeu. Dintr-un maxim de 600, marele urs brun ucis avea 593 de puncte.
Ecologiștii au acuzații grave și cer ajutorul Poliției și al Guvernului.
Sursa: Realitatea Din UDMR