Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, va participa miercuri la o acțiune de plantare de puieți de salcâm, în județul Dolj, activitate ce se înscrie în campania națională de împădurire, etapa de primăvară.

În cadrul acțiunii de mâine, vor fi plantați sute de puieți de salcâm în apropierea localității Dăbuleni, județul Dolj, una dintre cele mai afectate părți ale țării de fenomenul deșertificării.

Prin derularea acestei campanii naționale de împădurire, prin care peste 50 de milioane de puieți vor fi plantați peste tot în țară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha, anunță autoritățile.

Ministrul Mediului a mai fost în județul Dolj, în luna ianuarie a acestui an, scopul vizitei de lucru fiind la acea vreme tot problema împăduririlor. Barna a declarat atunci că este o problemă la nivel naţional, dar pentru zona de sud a ţării este nevoie de un program bazat pe studii ştiinţifice prin care să fie oprit fenomenul de deşertificare.

Sursa: Realitatea de Dolj

Articolul precedentDan Motreanu, apel pentru cetățenii UE afectați de BREXIT
Articolul următorMinistrul Cseke Attila anunță construirea a cel puţin 200 de creşe din PNRR, în valoare de 370 de milioane de euro