Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a fost întrebat, într-o conferință de presă, despre prețul la diverse produse. Spre deosebire de premierul Cîțu, ministrul UDMR nu rămâne blocat în faza de negare și recunoaște că situația nu este deloc roz.

„Scumpirile sunt evidente. De exemplu, în domeniul în care lucrez s-a triplat prețul masei lemnoase, s-a triplat prețul cherestelei, s-a dublat prețul pentru fierul beton, toate investițiile sunt mai scumpe. Și în piața se vede, scumpiri la toate produsele”, a declarat ministrul Mediului.

Tánczos Barna afirmă că i-a venit o factură de energie electrică de aproape 20 de ori mai mare, însă acest lucru s-ar datora unor regularizări, nu doar scumpirilor.

„Am schimbat prea tâziu contractul de energie electrică. Un an de zile am primit facturi mici, de 100, 120 de lei, apoi mi-a venit una de 1900 de lei. A fost o regularizare. S-a mirat soția mea că sunt facturile mici, până a venit factura de corecție de 1900 de lei. Dacă mă întrebați de pâine, să știți că noi avem alte prețuri acasă, că avem pâine cu cartofi”, a mai declarat ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu: România este primul producător de miere din UE
Articolul următorDan Motreanu: Am votat crearea rețelei europene de supercalculatoare