Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, la Antena 3, că „salariul minim este mic” și că viitoarea lege a salarizării își propune să crească salariile astfel încât bugetarii să nu mai fie atrași de sporuri:

  • „Salariul minim este mic, ca sa fiu foarte sincera cu dvs, dar nivelul stabilit anul acesta este un nivel pe care angajatorii din mediul privat s-au angajat ca-l pot duce dupa o criza economica si sanitara. Ne spuneau sa nu crestem deloc salariul minim, sa fie inghetat, spuneau ca nu cred ca-si pot duce afacerile. Am negociat o creste de 70 de lei.
  • Vom vedea daca pentru anumite categorii profesionale operand acesta modificare pe sporuri am ajunge la scaderi simtitoare de venituri, ne referim la marea masa a populatiei, daca am ajunge la scaderi de venituri ne punem problema sa inghetam cresterea unora si sa permitem altora ramase in urma sa creasca, la fel dorim sa facem si cu legea pensiilor.
  • Noi dorim ca salarizarea sa fie raportata la salariul de baza, nu la sporuri. La noi s-a creat o anomalie, cineva isi negociaza salariul si intreaba ‘Dar cate sporuri sunt?’ ‘Si la cat as ajunge?’ Si in functie de sporuri accepta sau nu o slujba. Si atunci noi intentionam ca sporurile sa fie cu adevarat acordate pe categorii profesionale, pentru ca unele au nevoie, sau pentru a motiva unii angajati, si sa crestem salariile astfel incat salarizarea sa se calculeze in functie de salarii si nu de sporuri”

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul agriculturii, Adrian Oros, după desființarea pensiilor speciale: “Revenim la normalitate!
Articolul următorVlad Voiculescu râde de PSD: ”Au rămas azi și cu mine și fără pensii speciale”